1. Sta eens stil

Klinkt simpel maar is het in de praktijk niet. Maar doe eens een serieuze poging. Sta eens stil. Niet midden op de snelweg natuurlijk, maar ergens waar het kan. Stap je ’s ochtends de deur uit en schijnt de zon, sta dan even 10 seconden stil en steek je neus in de wind, sluit je ogen en voel de warmte op je gezicht. Ben je aan het stofzuigen, kijk dan eens goed om je heen en realiseer je hoe fijn het is dat je een huis hebt waar jij en je gezin zich veilig en thuis voelen. Ben je aan het hardlopen, ga dan eens zonder hartslagmeter en telefoon de deur uit en geniet eens van het buiten zijn.

Door zo nu en dan een dergelijk klein pauzemomentje te creëren, ga je automatisch veel bewuster in je dag en dus je leven staan. Het creëert rust en werkt super tegen stress. En leert je waarderen.

2. Zeg “Goedemorgen!”

Onderweg naar je auto, op de parkeerplek bij je werk, op de fiets als je de kids naar school brengt. Als je mensen tegenkomt, kijk ze dan aan en wens ze een goedemorgen. Er vriendelijk bij lachen mag ook trouwens! 😉 Je hebt geen idee hoe een goed gevoel dit iemand geeft. En jezelf! It’s nice to be nice en dat is geen bullshit!

2018-10-05T11:58:21+00:00

Laat weten wat je hiervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.