3. Vervang “sorry” door “dankjewel”.

Ben je iemand die vaak sorry zegt? Probeer deze dan eens. Zeg in plaats van “sorry” een dag lang “dankjewel”. En kijk maar eens hoe dat voelt. Vet simpel en een wereld van verschil.

4. Wees dankbaar voor vanzelfsprekende dingen.

Klote-auto, is ook altijd wat mee. Het is ook niet leuk als dingen tegenzitten. Maar vergeet niet dat die auto je wel altijd (of nou ja, meestal) brengt waar je moet zijn. Als ie gefixt is, staat ie er weer voor je. Er zijn mensen die het zonder moeten doen. Wezen sporten maar ging het niet lekker? Probeer te waarderen dat je kunt sporten. Voor meer mensen dan je je realiseert is het een wens die nooit in vervulling zal gaan.

Vaatwasser inruimen? Niks aan natuurlijk. Maar eten zonder blinkend schoon servies ook niet toch? Zelfde met je tuin, dat onkruid is altijd weer een drama. Maar die tuin geeft je wel een stukje ruimte voor jezelf. En die vieze handen kun je gewoon wassen hoor. Huilende kinderen? Ja niet fijn soms. Maar moet ik em nog afmaken?…

Je snapt em wel. Zelfs de meest simpele dingen, neem ze niet altijd maar voor lief. Niks is vanzelfsprekend. En wanneer je de kleine dingen waardeert, dan zie je ineens veel beter hoe goed je het eigenlijk hebt.

2018-10-05T11:58:21+00:00

Laat weten wat je hiervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.