4. Bekijk het van de zonnige kant

Een verschrikkelijk zoetsappig cliché, maar oh-zo waar. Mensen die alles negatief zien hebben altijd wat. Let er maar eens op in je omgeving. Diegenen die altijd overal last van hebben, zijn meestal niet het type persoon wat optimistisch en vrolijk in het leven staat. Zij die dat wel doen, hoor je meestal niet. Mensen die positiever in het leven staan voelen zich beter, hebben meer energie en leven schijnbaar zelfs langer!

Ben jij wel een beetje een doemdenker? Probeer dan voor de grap eens een week lang alles van de positieve kant te bekijken. Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden. Hoe dom dit misschien ook klinkt, je zult zien dat het wonderen doet voor hoe je je voelt en hoe jouw dag eruit ziet. Het bewijs hiervoor is overal te vinden. Er is namelijk nog nooit een succesvol persoon geweest die alles altijd van de negatieve kant bekeek. Met positief denken creëer je mogelijkheden – met negatief denken creëer je beperkingen. Zo simpel is het.

5. Ga naar buiten

Eigenlijk zou je elke dag eventjes naar buiten moeten. Een wandelingetje in de buitenlucht kan wonderen doen, zeker voor diegenen die door hun werk weinig buiten komen. Wie kan er niet genieten van het gevoel van de zon op je huid, of de geur van bloemen of vers gemaaid gras. En ook als het niet mooi weer is heb je wat aan de buitenlucht. Even met de kop in de wind kan letterlijk de stress uit je hoofd waaien. Woon je vlakbij de kust? Pak eens een wandelingetje op of bij het strand of de zeedijk. Niks zo rustgevend als het geluid van de zee. En als je het in de avond doet, na je drukke dag, slaap je er ook nog eens beter van.

Tipje: heb je een paar afspraken die vlak bij elkaar liggen? Pak dan eens de fiets of ga wandelen in plaats van in de auto. Ook te logisch voor woorden natuurlijk, maar uit gemak wordt het te vaak maar niet gedaan.

2018-01-05T13:10:42+00:00

Laat weten wat je hiervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.