10. Start moving!

Ja, je kon hem verwachten. Het is niks nieuws dat bewegen niet alleen goed is voor je lijf, maar ook voor je hoofd. Er zijn inmiddels talloze wetenschappelijke studies verricht die dit aantonen. Niet bewegen – vooral als je een druk leven hebt – en klagen over stress is dus eigenlijk geen optie meer. Bewegen zou voor iedereen een prioriteit moeten zijn en juist die mensen met een druk leven zouden een aantal keer per week een vast beweeg- of sportmoment in hun agenda moeten zetten.

Een vorm van bewegen die voor veruit de meeste mensen heel goed te doen is en de laatste jaren steeds meer in populariteit toeneemt, is hardlopen. Hardlopen heeft talloze voordelen. Lees hier 16 redenen waarom ik hardloop. Nog even een paar voordelen op een rijtje:

  • Ten eerste is sport een natuurlijke uitlaatklep. Wat voor sport je ook doet, het geeft je een heerlijke kans om eventuele frustraties eruit te gooien.
  • Op hetzelfde moment geeft het je energie. Sporten maakt allerlei lekkere stofjes in je hersenen vrij, waardoor je je erg goed gaat voelen. Dit is essentieel voor je energiebalans en stelt je in staat om beter met stress om te gaan dan wanneer je niet zou sporten.
  • Het geeft je doelen en wanneer je die bereikt, een enorm gevoel van voldoening. Wanneer heb jij jezelf voor het laatst écht uitgedaagd en gevoeld hoe fantastisch het is als je dat doel wat zo ver weg lijkt, gewoon haalt?
  • Sporten brengt je dichter bij jezelf. Als je de mentaliteit hebt die je in staat stelt om écht je grenzen op te zoeken en daar zo nu en dan overheen te gaan, kan dat mooie dingen met je doen. En het houdt je bescheiden.
  • Je voelt je er gewoon beter door! Je conditie gaat omhoog, en dat merk je! Vooral in de eerste paar maanden is de vooruitgang heel erg duidelijk te merken. Dit geeft je een enorme boost in zelfvertrouwen en eigenwaarde. Je hele lichaam gaat beter voelen en er beter uitzien. De doorbloeding verbetert en je krijgt weer lekkere blosjes op de wangen. De spijsvertering gaat een tandje hoger draaien, wat je helpt met afvallen. Je komt weer buiten, krijgt weer meer Vitamine D binnen. Door sporten voel je je goed!
  • Sporten brengt je onder de mensen en haalt onderlinge verschillen weg. Zeker niet de minst belangrijke reden om te gaan sporten. Het geeft een mens het gevoel dat ie ergens bij hoort. Zeker als je sporten beoefend die nogal zwaar zijn, ga je samen met je mede-sporters ‘door het stof’. Dit creëert een soort van connectie tussen jou en de andere sporters, omdat je allemaal hetzelfde door hebt gemaakt. Zeker als je samen écht de grenzen opzoekt is dit duidelijk merkbaar.

Ik hoop dat je wat met deze tips kunt! Heb jij ook nog een paar simpele tips voor meer energie? Laat het hieronder weten!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
2018-01-05T13:10:42+00:00

Laat weten wat je hiervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.