9. Iedereen kan het

Natuurlijk is het zo dat de een meer aanleg voor een bepaalde sport heeft dan de ander. Dat geldt ook voor hardlopen; sommige mensen lijken te zijn geboren om te hardlopen, anderen moeten best wel wat moeite doen om de straat uit te lopen. Maar in de basis heeft iedereen met twee benen de middelen om te kunnen hardlopen. Je hebt er geen speciale talenten voor nodig en je weet in principe van nature hoe het moet. Het menselijk lichaam is er in principe op gebouwd om te kunnen hardlopen. Wij hoeven alleen nog maar de ‘stoute’ schoentjes aan te trekken.

10. Het kan overal en altijd

Het mooie aan hardlopen is dat het echt overal kan. Heb je zin om je even tussen de mensen te begeven, dan kies je een rondje door de stad. Wil je er eventjes uit dan pak je dat mooie bospaadje. Of pak een mooi stuk strand als je in de buurt van de kust woont. Zelf ga ik zelfs wel eens van A naar B dwars door de weilanden heen, geeft me een heerlijk bevrijdend gevoel. Er zijn zo goed als geen beperkingen voor waar je wilt hardlopen. Bovendien kun je het doen wanneer je wilt; je bent niet gebonden aan de openingstijden van je sportschool.

11. Het is goedkoop

Ik durf te wedden dat hardlopen een van de goedkoopste sporten is die er zijn. In feite heb je alleen een paar goede hardloopschoenen nodig. Zelfs de beste hardloopschoenen heb je voor onder de €250, maar vanaf de helft (en soms nog veel minder, afhankelijk van je wensen) kun je al goede schoenen kopen. En eigenlijk is dat alles wat echt belangrijk is om lekker te lopen. Een fijne broek, goed shirt en winddicht jasje zijn lekker, maar niet noodzakelijk. Als je een paar goede schoenen hebt, kun je los. Hoppa!

12. Je ontmoet nieuwe mensen

Net zoals motorrijders elkaar onderweg vaak groeten hebben hardlopers ook een soort van onderlinge band met elkaar. Ik heb nog weinig meegemaakt dat een andere hardloper me niet groette. Als je vaker op dezelfde plek hardloopt, kom je op een gegeven moment dezelfde mensen tegen. En als je je aansluit bij een loopgroepje heb je een hele goede kans dat je er een paar nieuwe vrienden bij maakt.

2016-11-05T17:02:19+00:00

Laat weten wat je hiervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.