Nieuwjaarsdag. Dit zou traditioneel gezien het moment zijn waarop ik terug zou blikken op het afgelopen jaar. Reden genoeg, want 2016 was een veelbewogen jaar. Wát een jaar is het geweest zeg, zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied. Tijd om heel eventjes kort terug te blikken. En daarna snel vooruit te kijken, naar het nieuwe jaar. En verder. All eyes forward!

Mijlpaal

Afgelopen jaar is zonder twijfel het meest bewogen jaar van m’n leven geweest. Een jaar van mooie kansen en grote sprongen. Maar ook van dieptepunten en hoogtepunten. Een jaar van slikken, huilen, doorzetten en weer doorgaan. Het was een jaar van dingen afsluiten en nieuwe avonturen aangaan. Van grenzen verleggen en mijlpalen neerzetten. Een jaar van twijfels, keuzes maken en beslissingen nemen. Van kennis maken en weer laten gaan.

Maar bovenal was het een jaar van verbetering en vooruitgang. Het was zo’n jaar waarvan je later wel eens zou kunnen zeggen dat je er een leven vóór had, en een leven erna. Een echte mijlpaal.

Prioriteiten en doelen

Het is het jaar waarin ik vorm ben gaan geven aan datgene waar ik zo’n geweldige passie voor heb ontwikkeld – mensen begeleiden naar meer lichamelijke en mentale conditie, persoonlijk geluk en levenskwaliteit. Tegelijkertijd heb ik mijn eigen geluk en vitaliteit naar een hoger plan getild. Het is het jaar waarin ik meer focus heb gelegd op onder andere m’n hardloopprestaties en daarin aanzienlijke vooruitgang heb geboekt (letterlijk 2 uur geleden heb ik een nieuw PR van 21:59 min op de 5km gelopen).

Het is ook het jaar waarin ik belangrijke doelen heb gesteld; zowel persoonlijk als zakelijk. En die doelen stuk voor stuk gehaald heb. Maar ook het jaar waarin ik voor het eerst sinds jaren weer een diploma heb gehaald en me in heb geschreven voor nog meer opleidingen. Het was het jaar waarin ik stage liep als fitnessinstructeur-in-opleiding, heb gewerkt als fitnessinstructeur en ben gestart als personal trainer. Het was het jaar waarin de Lifestyle Gym het levenslicht zag.

Contrastrijk

Het was ook het jaar van een paar positieve zwangerschapstesten. En helaas ook van net zoveel miskramen. Maar het was ook een jaar met veel momenten van intens geluk. Een jaar van twijfels of ik het wel kan en van momenten van ongelooflijke zelfvoldoening. Een jaar van zakelijk sterk zijn en soms ook hart tonen. Van een heleboel nieuwe lieve mensen leren kennen, en een aantal anderen laten gaan. En het was een jaar waarin ik mezelf weer een beetje beter heb leren kennen.

Het was het jaar van onvoorstelbaar mooie kansen en tegelijkertijd van complete beduusdheid. Van gebrek aan vermogen om sommige dingen te relativeren en soms gewoon mee laten voeren in de stroom(versnelling). 2016 Was voor mij een jaar met ontzettend veel tegenstellingen. Emotioneel soms ontzettend zwaar. Maar aan het eind een ontzettend vruchtbaar en dankbaar jaar.

All eyes forward

En nu staat er alweer een nieuw jaar voor de deur. Een jaar wat nog veel mooier wordt dan de vorige. Eentje waarin een aantal sportieve zakelijke ideeën eindelijk de kans zullen krijgen het daglicht te zien. Een jaar waarin ik mezelf verder wil verbeteren, persoonlijke records ga breken en grenzen ga verleggen. Op meer dan alleen sportgebied.

Komend jaar wordt schitterend. Het wordt het jaar vol met mooie nieuwe ontwikkelingen, ontdekkingen en inzichten. Een nieuw avontuur, een spannend nieuw hoofdstuk in mijn boek. Ik kan niet wachten. Kom maar op met dat jaar, ik ben er klaar voor. All eyes forward!

2017-01-01T17:52:30+00:00

Laat weten wat je hiervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.