Bootcamp 2018-02-23T14:53:54+00:00

Bootcamp

Bootcamp is een intensieve outdoor training waarin je in groepsverband je spierkracht, krachtuithoudingsvermogen en conditie verbetert, maar ook werkt aan bijvoorbeeld je snelheid, coördinatie en behendigheid. Daarbij geeft de hoge intensiteit van een bootcamptraining je metabolisme een enorme boost, waardoor er tijdens, maar ook tot wel 72 uur na de training ontzettend veel calorieën worden verbrand.

Tijdens een bootcamptraining wordt er vooral getraind met lichaamsgewicht of met simpele voorwerpen zoals autobanden, boomstronken of van nature voorkomende obstakels zoals bankjes en brugleuningen. Er wordt veel gebruik gemaakt van creatieve oefeningen en verrassingselementen. Bootcamp is mentaal uitdagend.

Een gemiddelde bootcamptraining duurt 60 tot 90 minuten. In deze tijd vindt een uitgebreide warming-up, de kern van de training en een cooling down plaats. In grote lijnen bestaat een bootcamptraining uit een combinatie van korte oefeningen met een hoge intensiteit, onderbroken door actieve rustmomenten.

Tijdens deze oefeningen wordt er hoofdzakelijk gebruik gemaakt van simpele hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld lichaamseigen gewicht, autobanden, kettlebells, autobanden en in de omgeving voorkomende zaken als een brugleuning, paaltjes en bankjes.

  • Zeer afwisselende, intensieve full-body workout
  • Naar buiten! Bootcamp is trainen in de gezonde buitenlucht
  • Train kracht, conditie, uithoudingsvermogen, coördinatie en meer

  • Train niet alleen fysiek, maar verbeter jezelf ook mentaal
  • Train in een groep en help elkaar
  • Di. en Do. 19:30 uur & Zo. 09:00 uur

Voor iedereen en elk niveau

Bootcamp is in principe toegankelijk voor ieder niveau – dus ook voor jou. De gehele training zit zodanig in elkaar dat er veel niveauverschil in de deelnemersgroep kan zitten en toch iedere deelnemer een uitdagende training krijgt op zijn eigen niveau.

Zo worden de oefeningen tijdens de bootcamptraining op een dusdanig gevarieerde manier aangeboden dat iedereen ze kan uitvoeren. Daarnaast wordt er momenteel gewerkt aan het opzetten van een ‘Beginners Bootcamp’.

Grenzen verleggen

Bootcamp leert jou je eigen grenzen opzoeken en deze vervolgens te verleggen. Al snel merk je dat je meer kunt dan je had gedacht. Het onoverwinnelijke “YEAH BABY!”-gevoel wat je hierdoor krijgt is met niks anders te vergelijken. Bootcamp is daarom ook niet alleen een sport met vele lichamelijke voordelen, maar zeker ook een training die je mentaal sterker maakt.

Jezelf en elkaar stimuleren en motiveren staan centraal bij Bootcamp. Bij Bootcamp is iedereen is gelijk, ongeacht ras, leeftijd of bankrekening. Dit groepsgevoel is essentieel; je vertrekt samen, bijt samen op de tanden en komt uiteindelijk ook samen weer ‘thuis’. Bootcamp verbindt!