Met toestemming geplaatst: het verhaal van Wendy, die al bijna een vol jaar tot mijn clientèle behoort. Lees, geniet en wordt geïnspireerd!

In eerste instantie bedoeld om privé te houden, in tweede instantie wilde ze het juist met iedereen te delen. Want het is een van de mooiste dingen die haar is overkomen, en daar schaamt ze zich niet voor. En voor mij als personal trainer en coach is dit ook het mooiste wat me kan overkomen. Hier doe ik het voor, dit is wat personal training in mijn optiek moet zijn.

“Alweer bijna een jaar geleden nam ik een belangrijk besluit. Het was tijd om te investeren in mijzelf. Na een tijd lang aanmodderen was het tijd voor de volgende stap. Ik viel namelijk weer terug in oude gewoontes en er was mentaal weinig veranderd. Na een maand twijfelen heb ik de stap gezet om Jan-Albert te mailen. Het was tijd.

Het was de eerste keuze van nog veel belangrijke keuzes die gingen volgen. Een goede keuze want door omstandigheden viel ik in de eerste maanden nog verder terug. Vanaf het eerste contact met Jan-Albert voelde het vertrouwd en durfde ik mijn angsten en onzekerheden met hem te delen en ook in die eerste moeilijke maanden heeft Jan-Albert mij super gecoacht. Langzaam maar zeker gingen we kleine dingen wijzigen en begon ik eindelijk de kennis op te doen die ik nodig had. Kleine stapjes die ook kleine resultaten opleverden. Maar datgene waarvoor ik kwam, liet ik zelf nog steeds niet toe: Grenzen opzoeken, uit mijn comfortzone stappen en mijzelf uitdagen. Ik durfde mijzelf simpelweg niet bloot te geven. Ik wou de controle houden en zette mij dus ook niet volledig in.

Maar wat kan er dan veel veranderen in een paar maanden. Of het nou de overstap naar de nieuwe locatie is geweest of de eerste buitentraining, sinds het begin van dit jaar is de knop om. Ik werd verplicht om opnieuw een belangrijke keuze te maken: Doorgaan of stoppen. Het was tijd om een keer niet te kiezen voor “the easy way out”, zoals Jan-Albert het altijd noemt.

“De kleine stapjes en kleine overwinningen maken samen de grote stappen.”

Onzekerheid nam de overhand en het liefste wilde ik opgegeven. Toch heb ik dit niet gedaan en heb ik besloten om mij voortaan voor de volle 100% te geven. Het was tijd om uit mijn comfortzone stappen, er vol voor te gaan en mijn grenzen eindelijk op te zoeken. Op dat moment heb ik de controle uit handen gegeven en zijn we voor het eerst naar buiten gegaan. De beste stap ooit! Tegenwoordig trainen we altijd buiten en doe ik burpees alsof mijn leven ervan af hangt. Oefeningen die ik nooit voor mogelijk had gehouden volbreng ik nu en met een inzet wat ik mij zes maanden terug niet had kunnen voorstellen.

De trainingen van Jan-Albert geven mij energie, zijn plezierig en bij moeilijke momenten weet Jan-Albert mij altijd op zo’n manier te motiveren dat ik doorzet en met een goed gevoel naar huis ga. De personal training van Jan-Albert is voor mij veel meer dan alleen fysiek sterker en fitter worden. Het is voor mij een proces waarbij ik fysiek en mentaal stappen maak. Een proces waarin ik mijzelf leer kennen, leer doorzetten en het af en toe echt zwaar heb. De trainingen geven mij doel en uitdaging, maar laten mij vooral mentaal enorm groeien. Uit mijn comfortzone stappen onder begeleiding van Jan-Albert heeft mij al veel gebracht en gaat mij nog zoveel meer brengen. Ik voel mij tegenwoordig minder ongemakkelijk, sterker en gelukkiger. Niet alleen tijdens de trainingen maar ook in het dagelijks leven. Ik zet mij in en waar de inzet veranderd, verandert ook het resultaat.

De kleine stapjes en kleine overwinningen maken samen de grote stappen. Ik ben alweer een aantal kilo’s kwijt en heb al een mooie mijlpaal mogen bereiken. Maar het allerbelangrijkste is dat ik er eindelijk vertrouwen in heb, zelfverzekerder wordt en mentaal groei. Daarnaast heb ik nooit geweten dat met mijn voeding bezig zijn, zo leuk en lekker kan zijn. Ik heb er zelfs een nieuwe hobby bij.

In the end is het juist het proces wat mij sterker maakt, waar ik van geniet en van blijf genieten. Oftewel het is het proces wat de sleutel gaat zijn voor de successen die ik hopelijk samen met Jan-Albert mag behalen!”

  • Wendy Koning.
2018-05-15T17:59:59+00:00

Laat weten wat je hiervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.