Het zat er al een tijdje aan te komen maar ik ging maar door. Totdat ik augustus vorig jaar lichamelijk en geestelijk helemaal op was. Ik belande in een burn-out. Dat betekende dat ik de eerste maanden gewoonweg niks meer kon. Niet meer werken, niet meer actief zijn in diverse commissies, niet meer met mijn hobby bezig, geen uitjes meer, en niet meer sporten.

Ik had voor de burn-out een heel actief leven! Ik was eigenlijk constant bezig met van alles. Ik vond ook heel veel dingen leuk om te doen. Daarnaast sportte ik zo’n 3 à 4 keer per week. Heerlijke uitlaatklep, zo met je lijf bezig. Maar tijdens de burn-out lukte me niets meer. De eerste maanden heb ik vooral alleen en op de bank doorgebracht. Rust, rust, rust. De conditie ging natuurlijk heel erg achteruit. Na een paar maanden wilde ik graag weer wat meer energie hebben en zat er vaak aan te denken om het sporten, wat ik zo mistte, weer op te pakken. Maar hoe? Ik wilde niet te geforceerd bezig gaan en ik moest niet over mijn grenzen gaan. Ik dacht aan Personal Training. Iemand die samen met mij kan kijken wat ik wel of juist niet aan zou kunnen.

Zo kwam ik al snel op de site van Jan-Albert terecht. De manier van zijn aanpak, de uitleg over Personal Training maar vooral zijn persoonlijke verhaal, beschreven op de site, deed mij ervan overtuigen dat hij de juiste persoon was die mij kon helpen opbouwen. Ik las dat Jan-Albert zelf ook een burn-out heeft gehad dus toen was de drempel helemaal verdwenen. Na een uitgebreide intake en gelijk al een goeie klik wisten we beide waar we aan toe waren en in februari begon ik met sporten.

Ik ben begonnen met een rustige opbouw. Ervaren wat het met mijn lijf en hoofd deed. Heerlijk om weer te sporten! Ik keek uit naar de sportmomenten. Want ik wist dat ik niet over mijn grenzen zou gaan. Maar beetje bij beetje was ik wel bezig om de grenzen op een juiste manier op te zoeken. Jan-Albert bewaakte ze goed maar was ondertussen wel aan het proberen om mezelf uit te dagen. In de sportsessies heb ik naast het sporten veel gelachen en er was ruimte voor een praatje! Voor mij was dit op het perfecte moment van mijn herstel van de burn-out. Ik voelde me weer energiek, lichamelijk en geestelijk.

Ik kreeg de smaak te pakken en dat voelde Jan-Albert perfect aan. We hebben ook gekeken naar mijn eetpatroon en ik heb hier goeie adviezen en begeleiding in gekregen. Het is zo belangrijk om sporten en voeding op een juiste manier te combineren. Na een tijdje waren het echte boost sessies! Met een grapje tussendoor, stond ik met een knalrood hoofd heel wat kilo’s weg te tillen tijdens de squat. En daarnaast de motivatie te krijgen om net nog even die extra oefeningen te doen! Om vervolgens met een super voldaan en fit gevoel naar huis te gaan. Ik vond het een top samenwerking en ik heb erg van de sportmomenten genoten!

Wist je dat Helga inmiddels druk bezig is hele mooie dingen te doen met haar passie voor interieur & meubel styling? Kijk maar eens op haar Facebook pagina: https://www.facebook.com/enhelgastyling/

2018-06-20T12:40:53+00:00

Laat weten wat je hiervan vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.