FAQ2018-06-09T19:25:14+00:00

FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoord op de meest voorkomende vragen. Ik hoop dat de antwoorden je een stukje verder helpen. Niet helemaal duidelijk? Of heb je een vraag die hier niet wordt behandeld? Neem dan even contact met me op!
Moet ik lid worden bij Optisport om bij jou te trainen?2018-01-04T19:11:28+00:00

Nee. Jan-Albert Noordstra Personal Training is een volledig zelfstandige onderneming, die voor het aanbieden van zijn diensten gebruikmaakt van de faciliteiten van Optisport. Als je bij mij wilt trainen, dan kan dat zonder dat je iets anders verplicht bent. Mocht je een dienst bij mij willen combineren met een abonnement bij Optisport, dan kan dat natuurlijk. Je betaalt dan geen inschrijfgeld bij het afsluiten van het abonnement. Ben je al lid bij Optisport en wil je daarnaast ook gaan trainen bij mij? Dan krijg je het intakegesprek à €50 gratis!

Waarom moet ik betalen voor een intakegesprek? Ergens anders is dat vaak gratis!2016-11-05T17:52:25+00:00

Goeie vraag. En je hebt gelijk: ergens anders is een intakegesprek vaak gratis. De reden hiervan is dit. Als ik met jou ga werken, pak ik dat serieus aan. Het intakegesprek is daar een eerste stap in, maar houdt veel meer in dan alleen een gezellig gesprekje of zelfs het invullen van een vragenlijst.

Tijdens het intakegesprek gaan we, naast het bespreken van die vragenlijst, dieper in op de achterliggende reden(en) van je besluit om bij mij te gaan trainen. Ook ga ik je vertellen wat je van mij kunt verwachten – en wat ik van jou verwacht.

Na het intakegesprek ga jij naar huis, maar dan begint het werk voor mij pas. Met de informatie die ik tijdens het gesprek van jou heb gekregen, maak ik een plan met betrekking tot hoe ik je wil gaan trainen en/of coachen. Vervolgens werk ik dit uit in een trainingsplan, wat dus helemaal op jou wordt gebaseerd. Daarnaast ga ik kijken hoe ik jou het beste mentaal kan ondersteunen om het allerbeste resultaat te behalen. Als derde ga ik kijken naar in hoeverre we andere zaken moeten aanpassen om te komen waar we graag willen zijn.

Het intakegesprek zelf is dus eigenlijk maar de basis van een veel omvangrijker geheel, welke mij de informatie geeft die ik nodig heb om jou écht goed te begeleiden. Een goede voorbereiding is dus het halve werk!

Kan ik ook 1x per week Personal Training doen?2018-05-27T21:08:43+00:00

Natuurlijk. als jij dat heel graag wilt, dan kan dat. Er zijn zat mensen die simpelweg niet meer tijd beschikbaar hebben. En 1 keer per week sporten is natuurlijk altijd beter dan helemaal niet. Maar hoe minder vaak je traint, des te kleiner is het resultaat. En andersom.

In de meest optimale situatie train je 3 keer per week bij mij en doe je op een aantal van je hersteldagen rustige cardio. Dan maak je optimaal gebruik van het over-herstellend vermogen van het lichaam, een fenomeen wat we supercompensatie noemen, en zul je snel behoorlijke resultaten zien – al helemaal als je ook serieus naar je voeding gaat kijken.

Train je 1 keer per week en tussendoor niet, dan zullen de resultaten ook minimaal zijn. In dit geval is het extra belangrijk dat je je voedingspatroon op orde hebt, anders zou het zelfs zo kunnen zijn dat er geen merkbaar resultaat is. Wel is het natuurlijk zo dat je ook bij die ene training per week een behoorlijke hoeveelheid calorieën verbrandt, en ook tot 48 uur na de training je metabolisme op een hoger pitje brandt en je dus ‘gratis’ extra calorieën verbrandt.

Je voelt ‘em al: eigenlijk zou je minimaal 2 keer per week onder mijn toezicht moeten trainen, en daarnaast 2 keer per week aan cardio moeten doen. Niet om mijn portemonnee te spekken, maar simpelweg om lekkere resultaten te boeken en waar voor je geld en inspanningen te krijgen. Dat is mijn professionele en eerlijke mening. En daar kom je voor toch?

Ik heb net een duur pakket aangeschaft, maar nu ben ik een tijdje verhinderd. Wat nu?2018-05-08T20:42:02+00:00

Als de oorzaak buiten je macht ligt, is dat geen probleem. Samen kijken we dan wanneer je wel weer kunt trainen. De trainingen die je in de maand van stoppen niet hebt gebruikt, worden netjes verrekend met je eerstvolgende factuur. Let op: er moet dus wel een goede reden zijn voor je afwezigheid.

Wat voor proeftrainingen kan ik doen?2018-05-08T20:49:45+00:00

Lifestyle Coaching en Bootcamp kun je helemaal gratis proberen – Bootcamp mag je zelfs 2x helemaal gratis doen!

Personal- en Duo Training is persoonlijk maatwerk. Zonder jouw persoonlijke situatie goed te kennen is het geven van een proeftraining PT/DT niet verstandig en ook niet representatief aan hoe jouw trainingen er in de praktijk uit zouden komen te zien. Proeftrainingen voor Personal- en Duo Training geef ik daarom niet. In plaats daarvan kies ik voor een kennismakingsgesprek zodat we elkaar eerst in de ogen kunnen kijken en de hand kunnen geven. Ik wil namelijk graag weten wie mijn klanten zijn. En jij wilt weten wat jouw trainer eigenlijk voor persoon is toch?

Ik zou morgen trainen maar ben verhinderd. Kan ik een al ingeplande afspraak verschuiven?2018-05-08T20:52:06+00:00

Ja hoor. Als je me even op tijd (minimaal 24 uur van tevoren of zo snel als redelijkerwijs mogelijk is) laat weten dat je niet komt, dan laat ik je training vervallen en wordt deze netjes verrekend met je eerstvolgende factuur.

Let op: als je zonder bericht niet op een ingeplande training verschijnt, breng ik die uiteraard wel in rekening.

Mijn kleding is kapot gegaan terwijl ik bij jou aan het sporten was. Kan ik dit verhalen?2016-11-05T17:44:29+00:00

Helaas. Waar gewerkt wordt, vallen spaanders en dat geldt ook voor personal training. Ook het beschadigen van kleding valt daaronder. Ik kan onmogelijk de verantwoordelijkheid nemen voor hoe iedere sporter met zijn kleding omgaat. Schade hieraan kan ik dus niet voor mijn rekening nemen.

Ik ben m’n stempelkaart kwijt. Wat nu?2016-11-05T17:44:00+00:00

Geen probleem. Je kunt bij mij gratis een nieuwe aanvragen. Uiteraard voorzie ik je nieuwe stempelkaart wel van net zoveel stempels als je ouwe had.

Ik heb al een proeftraining gehad, maar ben er nog niet uit. Mag ik er nog eentje?2018-05-08T20:55:51+00:00

Voor Lifestyle Coaching krijgt iedereen in principe één proefsessie. Hier moet een duidelijke lijn in worden gehanteerd omdat het niet eerlijk zou zijn om Jantje 1 proefsessie te geven, en Pietje 3. Bij Bootcamp, Outdoortraining en Smallgroup trainingmag je 2x gratis een proeftraining bijwonen.

Onder bepaalde omstandigheden echter kan ik het een goed idee vinden om iemand een extra proeftraining/-sessie aan te bieden. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je twee heel verschillende dingen wilt proberen, zoals personal training en outdoor training. Vind je dat jij een tweede proeftraining nodig hebt? Zoek me dan even op, dan kun je me even vertellen waarom.

Ik ben ergens niet tevreden over. Waar moet ik zijn?2016-11-05T17:42:59+00:00

Bij mij persoonlijk. Het allermooist is als je mij persoonlijk zou willen vertellen waar je niet content mee bent. Lukt dit niet, dan kun je me natuurlijk bellen, mijn telefoonnummer is 06 23 22 93 89. Stuur je liever een mail, dan kan dat naar contact@janalbertnoordstra.nl. Of gebruik simpelweg het contactformulier.

Ik neem alle feedback serieus. Dat betekent dat ik je klacht naar je terugkoppel en je laat weten wat ik ermee ga doen.

Wat als ik geblesseerd raak?2018-01-04T19:25:39+00:00

Ik zet alles in het werk om blessures te voorkomen. Door een informatief intakegesprek, een verstandige manier van trainen, een verantwoord opgebouwd trainingsschema en open en eerlijke communicatie waarbij grenzen duidelijk aan kunnen worden gegeven, kunnen we veruit de meeste blessures voorkomen.

Natuurlijk kunnen er factoren zijn die niet bij mij bekend zijn. Of gaat het toch op de een of andere manier mis. Dit gebeurt nu eenmaal wel eens, of we het nu leuk vinden of niet. Mocht jij de pech hebben dat het jouw gebeurt, dan hou je sowieso voor onbepaalde tijd recht op alle lessen die je nog in je pakket had. Daar bovenop geef ik je de persoonlijke toezegging dat ik je – voor zover redelijk is – zoveel extra aandacht geef als nodig is om terug te komen op het niveau dat je had vóór je blessure.

Kan ik ook korting krijgen?2018-05-08T20:57:43+00:00

In principe geef ik geen kortingen. Waarom zul je je afvragen? Simpel. Ik wil graag zoveel mogelijk mensen de vele voordelen van sport laten ervaren. Daarom zorg ik er altijd voor dat mijn prijzen zo realistisch mogelijk zijn. Ik bedoel daarmee niet dat ze spotgoedkoop zijn, maar zo betaalbaar als ik ze realistisch gezien kan krijgen. Dat betekent simpelweg dat ik niet zomaar ergens korting op kan geven. Die ruimte zit er – in tegenstelling tot sommige andere sportaanbieders – niet ingecalculeerd. Zou dat wel zo zijn, dan zouden de leden die het reguliere tarief betalen hier immers onnodig extra voor betalen.

Incidenteel kun je een actie van Jan-Albert Noordstra Personal Training voorbij zien komen. Bijvoorbeeld een bepaalde korting, of zelfs een of een aantal volledig gratis training(en) kunnen dan onderdeel zijn van zo’n actie. Dit soort kortingen neem ik voor eigen rekening – ze kosten me dus technisch gezien geld. Dit is geen slecht ondernemerschap, maar een bewuste keus. Ik wil met deze acties namelijk meer mensen kennis laten maken met sport. En dat mag niet worden verhinderd door een te hoge prijs.