Lifestyle Coaching 2018-02-23T15:22:11+00:00

Lifestyle Coaching

Het klinkt zo gemakkelijk: “Ik ga weer sporten”, of “Ik ga beter op m’n voeding letten”. Maar zo gemakkelijk is het niet. En al helemaal niet om het vol te houden. Je hebt de intentie, en ook de wil, je hebt er heel wat voor over en toch lukt het je niet om blijvend mooie resultaten te halen.

Hoe kan het toch dat je ondanks al die euro’s die je hebt uitgegeven aan talloze diëten en voedingsprogramma’s en al die uren die je hebt zitten zweten in de fitness -of misschien zelfs wel bij een personal trainer- je nog steeds niet het resultaat hebben gegeven wat je zo graag wilde? Waarom lukt het niet? De kans is groot dat de oorzaak ligt in de manier waarop je omgaat met een aantal sleutelfactoren in je leven die essentieel zijn voor de resultaten.

Boek een kennismakingsgesprek

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.”

– Albert Einstein

Wat is gedrag?

Even zwart-wit gesteld: alles is gedrag. Hoe vaak jij iets aan beweging doet, de manier waarop je met je voeding omgaat maar bijvoorbeeld ook hoe vaak jij ontspanning zoekt. Maar ook nog een heleboel andere zaken. Gedrag is een complex iets en het wordt gevormd en beïnvloed door een groot aantal factoren. Jouw gedrag ten opzichte van een aantal zaken bepaalt uiteindelijk hoe gezond en gelukkig jij bent.

Wil je bepaalde dingen blijvend veranderen (zoals je overgewicht), dan is het op de lange duur vaak niet voldoende om alleen meer te gaan sporten of anders te gaan eten. Hoe je met deze zaken in het dagelijks leven omgaat is minstens zo belangrijk, en vaak juist de sleutel tot succes. Maar gedrag veranderen is lastiger dan het klinkt. Daar heb je hulp bij nodig.

Waarom een coach?

Ineens heftig gaan sporten of je in een duur voedingsplan storten kan je in eerste instantie resultaten geven, maar grote kans dat je het niet volhoudt. Het veranderen van dit soort ingrijpende dingen heeft simpelweg een té grote impact op je dagelijks leven. Hierdoor ontstaan wrijving en weerstand met andere factoren uit je dagelijks leven en val je vroeg of laat terug in je oude gewoontes.

Gedragsverandering is een complex proces en afhankelijk van ontzettend veel factoren. Een coach heeft de kennis en inzichten om je te helpen jouw situatie duidelijk in beeld te brengen. Hij kan samen met jou uitstippelen welke dingen je zou moeten veranderen en hoe je dat het beste kunt doen om blijvend resultaat te boeken.

Tijd voor blijvende verandering?

Vraag een gesprek aan