Loading...
Over Mij 2018-04-13T16:27:29+00:00

Hoi!

Ik ben Jan-Albert Noordstra. Gevoelsmens, emotioneel, energiek, optimistisch, altijd eerlijk, creatief en ondernemend maar ook wel eens een heel klein beetje lomp, eigenwijs, soms een beetje impulsief en ook een beetje te druk. Ik hou van sporten (verslaafd aan hardlopen, bootcamp en oefeningen met het lichaamsgewicht), lekker eten, een goede film, koffie, in alles de grenzen opzoeken en een diepzinnig gesprek ’s avonds bij de tuinhaard. Ik heb een hekel aan oneerlijkheid, politiek (is eigenlijk hetzelfde), koude koffie en fitnessapparatuur met veel te veel toeters en bellen erop. Integriteit is mijn allerbelangrijkste waarde; zeg wat je doet en doe wat je zegt.

Ik heb gewerkt voor Defensie (Algemeen Opsporingsambtenaar Koninklijke Marechaussee Schiphol), ben timmerman geweest, heb bedrijfjes gehad als grafisch ontwerper, websitebouwer en nog veel meer. Ik heb altijd al een enorm breed interesseveld gehad. Ik was dan ook altijd met van alles en nog wat bezig maar kon niks vinden waar ik mijn hart écht in kwijt kon. In 2015 dwong een 13 maand durende burn-out in combinatie met een depressie me eens heel goed na te denken over hoe ik mijn leven tot dan toe had ingedeeld. Ik nam een aantal belangrijke beslissingen die m’n leven zouden veranderen.

Ik veranderde mijn gedrag ten opzichte van een aantal essentiële zaken. Na bijna 20 jaar stopte ik met roken, ging op m’n voeding letten en ging sporten. Ik zocht m’n grenzen op en vond ze. Dit leerde mij mezelf kennen – en verbeteren. Het gaf me doelen en zelfvertrouwen. Deze verandering in levensstijl heeft me gemaakt tot wie ik vandaag ben: een fit, vitaal, gezond en gelukkig persoon die verstandige beslissingen maakt om dit zo te houden.

“The two most important days of your life are the day you are born, and the day you find out why”

– Mark Twain

Slimme beslissingen

Sporten heeft inmiddels een vaste plek in m’n leven. Het is een uitlaatklep en tegelijk een bron van energie. Het brengt het beste in me naar boven en heeft me nieuwe inzichten gegeven waar ik de rest van m’n leven wat aan heb. Het heeft mij als persoon opnieuw gedefinieerd. En het allerbelangrijkste: het gaf me eindelijk datgene waar ik al zo lang om zocht: iets waar ik écht mijn hart in kwijt kon. Samen met de persoonlijke ervaring op het gebied van gedragsverandering ontstond zodoende mijn passie om anderen te helpen met datgene wat mij zo enorm had geholpen: meer levensgeluk creëren door middel van sport, het stellen van de juiste vragen en het nemen van slimme beslissingen.

“Ik wil een klein stukje van de wereld een klein beetje beter maken. Dit wil ik doen door de mensen om me heen de inzichten te geven die ze nodig hebben om gezonder, vitaler en gelukkiger in het leven te staan en ze hierin actief begeleiden.”